Teijan majoitus ja maastotalli

Muu hevostoiminta


Luonnollinen hevostaito

Luonnollisesta hevostaidosta on apua esimerkiksi oman hevosen käsittelyn arkisiin ongelmiin, kuten talutuskäyttäytymiseen. Luonnollinen hevostaito antaa myös runsaasti tietoa ja ymmärtämistä hevosten käyttäytymiselle, vaikkei omaa hevosta olisikaan. Opetus koostuu yksilöllisesti erilaisista kommunikaatio- ja talutusharjoituksista. Tarkoituksena on opetella lukemaan hevosen omaa kieltä sekä työskentelemään sen kanssa pehmeästi ja määrätietoisesti paljon omaa kehonkieltä käyttäen.

Luonnollista hevostaitoa pääset harjoittelemaan ohjatusti tallin pyöröaitauksessa. Pyöröaitauksessa hevosen käsittely ja sen kanssa toimiminen perustuu ihmisen ja hevosen väliseen kommunikointiin ihmisen kehonkieltä sekä hevosen omaa kieltä hyödyksi käyttäen. Pyöröaitauksessa työskennellään yleensä hevosen ollessa irti ja harjoitellaan "paineen" antoa sekä sen poistoa oikeaan aikaan. Samalla käsittelijä opettelee ymmärtämään hevosen lajinmukaista kommunikointia, joka toisinaan voi olla hyvinkin huomaamatonta ja pienieleistä.

Opetus tapahtuu paikan päällä tallin hevosilla. Käsittelemme hevosia päivittäisessä arjessa vastaantulevissa tilanteissa käyttäen luonnollisen hevostaidon metodeja, jolloin ne ovat paineelle kevyitä, miellyttävä ja yhteistyöhaluisia harjoituksiin.

Mitä luonnollinen hevostaito on?

Luonnollinen hevostaito (LH) eli natural horsemanship (NH) on hevosen kouluttamis- ja käsittelytyyli. Tavoitteena on kommunikoida hevosen omaa kieltä lukien, sen ehdoilla eli tavoilla, jotka hevonen vaistomaisesti ymmärtää. Luonnollinen hevostaito koostuu lukemattomista eri variaatioista, mutta yhtenäiset tavoitteet ovat turvallinen ja pehmeä vuorovaikutus hevosen kanssa, eri ongelmien tunnistaminen sekä sen lajinmukaisen käytöksen ja viestien ymmärtäminen ja huomioonottaminen. Kulmakiviä ovat hevosen kuuntelu ja kunnioitus. Hevosen kanssa työskentely pyritään hiomaan kevyeksi ja pehmeäksi, mutta silti määrätietoiseksi ja turvalliseksi. Luonnollinen hevostaito tarjoaa hevosystävällisen vaihtoehdon hevosen käytöksen ongelmakohtien ratkaisuun, ja tuloksena on tyytyväisempi, rauhallisempi ja yhteistyöhaluisempi hevonen.


Polttari- ja syntymäpäiväratsastukset

Etsiessäsi unohtumatonta tapaa viettää vaikkapa omasi tai ystäväsi polttarit, talli järjestää tilauksesta räätälöityä polttariratsastuksia niin morsiamelle, sulholle tai vaikkapa koko ryhmälle! Ratsastus on oiva ohjelmanumero myös muihin juhliin, kuten syntymäpäiville tai yritysten illanviettoon. Ratsastusta pääsevät kentällä kokeilemaan kaikki halukkaat, ja myös kokemattomat uskalikot talutusratsastuksessa. Ratsastuksen jälkeen juhlaporukka voi halutessaan jatkaa iltaa myös tallin vuokramökki Hiekkarannalla. Kysy ratsastuksen hinnoittelua ryhmäkoon mukaisesti.

Ryhmävierailut tilalle

Otamme vastaan ryhmiä instituutioista, järjestöistä sekä kouluista tutustumaan suomalaisen viljelystilan ja ratsastustallin arkeen ja elämään. Vierailuun voidaan sisällyttää myös talutusratsastusta sekä vuokramökin/grillikodan käyttö vaikkapa evästuokiota varten. Vuosien varrella talli on saanut vierailijoita Nepalista ja Mongoliasta saakka. Tallin puolesta opastuskielenä suomi ja sopimuksen mukaan englanninkielinen tulkkaaja. Kysy lisää sähköpostitse tai puhelimitse!